Rock - metalový časopis.

 

 

 

Časopis Pařát je na trhu už deset let. Je to metalový časopis s hlavním zaměřením na tvrdší odnože. Vychází jednou za dva měsíce. Jakožto rockeři jsme s pařátem navázali spolupráci a tak vždycky když se bude schylovat k vydání aktuálního čísla najdete na těchto stránkách fotku obálky ( aby jste věděli jak vypadá a na stáncích ho spolehlivě poznali ) a stručný výpis jeho obsahu. ROCK ON !!!! 
Více informací na www.paratmagazine.com

 

 

PAŔÁT MAGAZINE 36

PAŔÁT MAGAZINE 36


MELECHESH
Jedním z milníků pro metalový svět v roce 2010 je bezpochyby realizace novinky středovýchodních mystiků MELECHESH „The Epigenesis“. Nové album je v kariéře kapely velkolepým krokem, který byl provázen podepsáním smlouvy s gigantem Nuclear Blast, kterážto firma se postarala i o řádnou propagaci svého nového stájového koně. Právě v rámci jednoho takového výletu zpěváka, kytaristy a hlavního skladatele kapely Ashmediho do německého ústředí firmy jsme měli možnost dotyčného vyzpovídat a dovědět se leckdy zajímavé, leckdy zábavné informace. Součástí tohoto rozsáhlého interview mapujícího celý hudební život MELECHESH, jsou i recenze na všechny jejich nahrávky.


Další interview:

AUTOPSY
DARK GAMBALLE
DECREPIT BIRTH
DEMIURG
GUTALAX
LIV KRISTINE
MALEVOLENT CREATION
MAR DE GRISES
MAX CAVALERA
MUCUPURULENT
PERSEFONE
SCREAMING FOREST
TANK
THERION
TRISTANIA
WEHRMACHT


A dále?

INSANE – Perverse To Diverse / CD
Pokud vás přiložené CD v tomto čísle zaujme, pak není lepší pozvánky k řádkům s kapelou Insane.  

25 LET GOTICKÉHO ROCKU V ČESKÝCH ZEMÍCH
Unikátní historický souhrn startuje druhým dílem!

BIGBÍTY, KYTARY A ŘEV aneb KNIŽNÍ OHLASY PÍSNÍ nejen TĚŽKÝCH

Kolik dosud vyšlo českých rockových knih? Někdo může z hlavy hádat, že zanedbatelné minimum. Nechce se tomu věřit, ale je jich už hodně přes stovku. Většinu z nich zmiňuje právě tento unikátní článek.

PROFILACE
V komentovaných profilech podíváme na zub jedné české a jedné zahraniční kapele. Konkrétně jde o EARDELETE a WE BUTTER THE BREAD WITH BUTTER.  

LIVE
Netradičně o Brutal Assaultu a pohled na první ročník festivalu Řípfest.  
 
POSLOUCHAT METAL DOPORUČUJÍ I DUCHOVNÍ
Většina metalových fanoušků nemá zrovna kladný vztah k náboženství, a to často oprávněně. Mnoho křesťanů, natož členů církve, většinou považuje tuto hudbu za zvrhlou kvůli její nespoutané energii a koketování s ďábelskou tématikou. I mezi duchovními ale existují výjimky. A tento článek na ně upozorňuje.  
.
SCENE REPORT – Makedonie  
Makedonie je malá, ale hrdá země v jižní části Balkánského poloostrova, která svým názvem navazuje na historii kdysi slavné Makedonské říše. Dnešní Makedonie vznikla osamostatněním při rozpadu Jugoslávie na začátku 90. let minulého století. Proto také její oficiální název zní Bývalá jugoslávská republika Makedonie. A i v této zemi metalové kořeny pevně bují! Sami se o tom můžete přesvědčit v tomto článku.

UNVEILING THE SIGNS
Dlouho se o tom mluvilo, ale znáte to: doomaři jsou pomalými hudebníky a vše jim trvá dlouho… Řeč je o unikátním split albu „Unveiling The Signs“, na němž se potkávají čtyři kapely na první pohled druhého výkonnostního sledu z již nepříliš početné ligy zástupců celého světa. Druhý pohled však prozradí, že všechna čtyři jména jsou do morku kosti věrna tomuto žánru, inovace ani experimenty je absolutně nezajímají.
„Unveiling The Signs“ není jen tak obyčejným splitkem, na nějž kapely natočily po ultra dlouhé skladbě jedno jaké a hotovo, jestli ji plácnout sem nebo na jiný nosič. Všechny čtyři songy totiž provází společný koncept, jímž jsou lidové pověry. Ochutnat tak budete moci nejen z českého bájesloví, nýbrž i z polského (GALLILEOUS) a belgického (WIJLEN WIJ, PANTHEIST). Do projektu se původně mělo začlenit pět kapel, po odpadnutí jedné z nich zůstaly čtyři, avšak na CD je nakonec stejně položek pět. Outro totiž obstaral Kostas Panagiotou, též člen PANTHEIST a WIJLEN WIJ.
Vše o tomto nosiči v následujícím článku!

LABEL STORY – Peaceville Records
Jen metaloví dinosauři z řad kapel si na záda mohli vytesat třetí křížek. A co teprve metalové vydavatelství? Anglickým Peaceville Records onen zmíněný třetí křížek přibude příští rok. No uznejte, fungovat od roku 1981 (a hlavně fungovat na úrovni) je úctyhodný výkon, přestože čistě metalově se Peaceville začali orientovat až na začátku devadesátých let minulého století. Předtím byli silně spjati s anglickou hardcorovou scénou. Základní kámen tohoto labelu položil člověk jménem Hammy, velký nadšenec pro tvrdou hudbu, a jak už to kolikrát bývá, založil firmu nechtěně, neboť původním záměrem bylo podpořit svojí kapelu prostřednictvím nějakého distribučního kanálu. Tento zdánlivě nevinně vypadající plán za pár let nastartoval kariéru nejedné později metalové ikony jako MY DYING BRIDE, PARADISE LOST, ANATHEMA nebo KATATONIA. V tomto čísle Pařátu najdete rozsáhlý článek ze života tohoto labelu.  

METALOVE DŘISTY
Fusateho svérázný ostravsky pohled na události, kde death metal vítězí nad marastem vezdejším.

REDAKTORSKÁ BODOVACÍ TABULKA
Máte možnost porovnat náš hudební vkus s vaším. 37 recenzovaných alb v bodovací tabulce + bonusové nahrávky již mimo ni.  

BAREVNÉ PLAKÁTY A2  
HYPOCRISY / SMASHED FACE a BATHORY / MAX CAVALERA